Geri

Beyaz ve Kırmızı Et Ürünleri

Beyaz ve Kırmızı Et Ürünleri

Beyaz Et ve Kırmızı Et Ürünleri Taşımacılığı

Kırmızı ve beyaz et grubu insan sağlığı için önemli besin değerleri bulunduran temel gıdalardır. İçerdiği değerli hayvansal proteinler, tüm proteinlerden daha fazla emildiği ve daha faydalı olduğu için özellikle gelişim çağındaki çocukların çok fazla ihtiyaç duyduğu besin grubudur. Kırmızı ve beyaz et ve ürünleri içeriğindeki tiamin, niasin, biotin, riboflavin, pantotenik asit, folasin, b6, b12, demir, manganez, çinko gibi vitaminlerle insan sağlığı ve gelişimini olumlu yönde etkilemektedir. Sağlıklı bir kalp, düzenli uyku, dengeli kolesterol, güçlü kaslar, sağlıklı bir hamilelik, dengeli kan değerleri, güzel bir cilt, göz sağlığı ve kemik sağlığı için et ve et ürünleri yeterince tüketilmesi gereken önemli besinlerdir. İnsan sağlığı için bu denli önemli olan kırmızı ve beyaz et ürünleri taşımacılığı da aynı derecede önem arz etmektedir. Et ve et ürünleri, kolay bozulabilecek gıdalar grubunda bulunduğu için soğuk zincir araçlarla bütün önlemler alınarak en kısa sürede taşınması gereken ürünlerdir.

Beyaz ve Kırmızı Et Ürünleri Hızlı ve Sağlıklı Taşınması Gereken Besinlerdir

Et ve et ürünleri üretimi yapılan fabrika, kesimhane ve çiftlikler genellikle şehir merkezinden uzakta konumlandığı için alıcıya ulaştırılırken soğuk taşıma yapan firmalardan yararlanılması gerekir. Et ve et ürünleri, hayvanın kesilme aşamasından alıcıya ulaşana kadar belli bir sıcaklık aralığında işlem görmesi ve muhafaza edilmesi önemlidir. Bu nedenle soğuk kesimhanelerde kesim işlemi tamamlandıktan sonra yine belirli sıcaklık aralıklarındaki üretim alanlarında et ürünleri imal edilmeli, soğuk alanlarda paketleme işlemi yapıldıktan sonra soğuk depolarda muhafaza edilmelidir. Alıcıya ulaşacağı süreç ise gıdanın sağlığı için tüm soğutucu önlemler alındıktan sonra soğuk zincir kargo araçlarına yüklenmesiyle başlar. Et ve et ürünlerinin ulaştırılacağı yerin uzaklığına göre araç değiştirmek gerektiğinde yine gıdanın sıcaklığını koruyacak önlemler alınarak diğer araca transfer edilmesi gerekmektedir. Çünkü et ürünleri taşınırken oluşabilecek bir iki derecelik sıcaklık değişiklikleri bile bakteri oluşumunun başlaması ve ürünün bozulması için yeterlidir. Beyaz et ve kırmızı etin muhafaza edilmesi gereken sıcaklık değerlerinin üzerinde geçirdiği süre, et ve et ürünlerinin kalitesinin bozulmasına, bakteri üremesine ve gıda zehirlenmelerine yol açar.

Et ve et ürünlerinin fiyatlarının ülkemizdeki artışının nedenlerinden biri transfer sürecinin bir firmayla yapılamaması, ürünler alıcıya ulaşana kadar birçok küçük firmanın ulaşım ağına dahil olmasıdır. Birden çok firmayla çalışıldığından artan ulaşım maliyeti ürünün etiket fiyatına yansırken, ulaşım sürecinde kalitesini de tehlikeye sokmaktadır. Alıcıya ulaştırma sürecinde yeterli önlemler alınmadan birçok araç değiştiren et ve et ürünlerinde kalite kaybı kaçınılmazdır.

Bilinçli Soğuk Zincir Lojistiği Firmaları Kalite Kaybının Önüne Geçer

İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı olan kırmızı ve beyaz etin sağlıklı bir şekilde alıcıya ulaştırılması için soğuk zincirin korunması çok önemlidir. Tam bu noktada et ve et ürünlerinin üreticiden işletmelere ulaşana kadar kalitesini ve sıcaklığını koruyarak muhafaza edecek olan sektör soğuk zincir lojistiğidir. Soğuk taşıma yapan firmalar ürünleri üreticiden taşıma aracına yükleme, araçtan depoya indirme, depodan markete veya işletmeye götürecek olan araca yükleme, son olarak araçtan işletmeye teslim etme noktalarında tüm sıcaklık ve hijyen önlemlerini alarak transfer süreçlerini tamamlar. Bu süreçte donmuş ya da belli bir sıcaklıkta tutulması gereken soğuk et ve et ürünlerinin sıcaklık değişikliklerine maruz kalmaması gerekir.

Kırmızı ve beyaz etin taşıma sürecinde muhafaza edilmesi gereken sıcaklık koşullarının yanında tamamen hijyenik ortamlarda bulunması gerekir. Et ve et ürünlerinin temas edeceği taşıma kapları, sadece aynı tür etler taşınırken kullanılmalı, her taşımadan önce ve sonra özenle temizlenmelidir. Farklı ürünlerin taşındığı, yeterince hijyenik olmayan kaplar etin kalitesini bozacak, bakteri oluşumuna ve kalite kaybına neden olacaktır. Et ürünleri taşımacılığında uzman soğuk zincir lojistiği firmaları, etlerin temas edeceği ürünlerin temizliğine özen göstererek alıcıya üreticiden alındığı kalitede ulaşması için çaba gösterir. Et ve et ürünlerinin satışa sunulacağı işletmeye teslim edilene kadar tüm kalite standartlarına uygun bir taşıma gerçekleştirerek son aşamada kaliteyi koruma görevi işletmeye devreder.

Et ve et ürünleri taşımacılığında iyi sıcaklık ve hijyen koşullarının yanında taşıma sürecinde çalışan personellerin de konu hakkında bilgili ve bilinçli olması gerekir. Soğuk zincir taşımacılığında görev alan çalışanların, oluşabilecek plan dışı durumlarda gıdaların kalitelerinin bozulmasını engelleyecek hızlı ve bilinçli müdahalelerde bulunması gerekmektedir.

Martico Et ve Et ürünlerinizi Kalitesi Bozulmadan Taşır

Soğutmalı taşıma sektörüne 2004 yılında giren Martico, küresel bir referans haline gelmiştir. Deniz, hava ve kara yoluyla yaptığı soğutmalı taşımanın yanında müşterilerine takip ve izleme, sigorta, hukuki danışmanlık gibi hizmetler de sunmaktadır. Alanında bilgili ve tecrübeli ekibiyle dünyanın her yerine kalitesini koruyarak et, balık, meyve ve sebze taşıma görevini üstlenir. Martico Avrupa’da İberya, Almanya, İtalya, Polonya, Mısır, Türkiye, Rusya, Adriyatik, İrlanda ve Romanya’da; Güney Amerika’da La Plata ve Şili’de; Kuzey ve Orta Amerika’da ABD ve Meksika’da; Afrika’da Senegal’de; Doğu’da ise Çin’de faaliyet gösteren büyük bir soğuk zincir taşımacılık ağına sahiptir.

Beyaz ve Kırmızı Et Ürünleri Beyaz ve Kırmızı Et Ürünleri Beyaz ve Kırmızı Et Ürünleri Beyaz ve Kırmızı Et Ürünleri Beyaz ve Kırmızı Et Ürünleri